• Gratis verzending vanaf € 50.00
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Retourneren binnen 30 dagen

Hoe kun je het ondergoed en pyjama’s van je kind het beste wassen?

Hoe kun je het ondergoed en pyjama's van je kind het beste wassen?

Het onderhouden van het ondergoed van je kind is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste maat en het materiaal. Een goede wasroutine kan de levensduur van het ondergoed verlengen en ervoor zorgen dat je kind altijd schoon en fris ondergoed heeft. Hieronder geef ik wat tips voor de beste manier om het ondergoed van je kind te wassen.

 

  •         Sorteer op kleur en stof

 

Begin met het sorteren van het ondergoed op basis van kleur en stof. Dit voorkomt kleurdoorloop en zorgt ervoor dat delicate stoffen niet worden beschadigd. Was wit ondergoed apart van gekleurd ondergoed om te voorkomen dat de kleuren vervagen. Ook is het beter om alles binnenstebuiten te wassen, zo blijven de stof en de prints veel langer mooi.

 

  •        Gebruik een mild wasmiddel

 

Kies bij het wassen van het ondergoed van je kind voor een mild wasmiddel dat geschikt is voor de kleur van het ondergoed.  Er bestaan wasmiddelen speciaal voor witte, gekleurde en zelfs voor zwart wasgoed. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 

  •         Was op 30 graden

 

Ik adviseer om ons Claesen’s ondergoed op een lagere temperatuur te wassen, zoals 30 graden Celsius. Dit beschermt de vezels en de elasticiteit van het ondergoed. Een lagere temperatuur zorgt er ook voor dat de kleuren langer behouden blijven en zodoende het ondergoed langer meegaat. Hoe langer je boxer meegaat, hoe minder hoef je te consumeren en zodoende help je mee Moeder Aarde te beschermen.

 

  •         Vermijd de droger

 

Hoewel het verleidelijk kan zijn om het ondergoed van je kind snel te drogen in de droger, is het beter om het aan de lucht te laten drogen. De hoge hitte van de droger kan de stoffen en de elastieken tailleband  beschadigen en de elasticiteit van het ondergoed verminderen. Hang het ondergoed op een droogrek of leg het plat om te drogen, bij voorkeur buiten of op een goed geventileerde plaats.

 

Door deze eenvoudige stappen te volgen, blijft het ondergoed van je kind schoon, fris en in goede staat. Het ondergoed van je kind op de juiste manier wassen is essentieel om de duurzaamheid en kwaliteit te behouden. Je boxers en pyjama’s gaan hierdoor langer mee en kan je jouw Claesen’s doorgeven aan vriendjes, vriendinnetjes of aan andere jongens of meisjes van je familie.