• Gratis verzending vanaf € 50.00
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Retourneren binnen 30 dagen

Tips voor de Herfstvakantie

Tips voor de hefstvakantie

De herfstvakantie is eindelijk weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor wat welverdiende ontspanning en avontuur! Maar we weten allemaal dat het weer in de herfst onvoorspelbaar kan zijn. Daarom heb ik een lijstje samengesteld met leuke activiteiten voor zowel goed als slecht weer, zodat jij en je kinderen de vakantie volop kunnen benutten, wat Moeder Natuur ook in petto heeft. Trek allemaal een zalige warme Velours of Teddy Onesie aan of een zachte comfy katoenen Pyjama, Onesie of Nachthemd. Maak je look af met coole kaplaarzen en draag in huis zalige warme dikke sokken of pantoffels!

Goed Weer Opties:

Bladeren Zoeken: De herfst is het seizoen van vallende bladeren. Ga naar buiten en laat je kinderen in de bladeren springen. Laat ze de mooiste bladeren mee naar huis nemen om ze thuis na te tekenen.

Natuurwandeling: Ga met zijn allen een mooie herfstwandeling in het bos maken. Maak een checklist voor een speurtocht met verschillende herfst blaadjes, eikels, kastanjes, vogels, paddenstoelen etc. voor elk kind, die ze dan zelf kunnen afvinken.

Appels plukken: Zoek een appelboomgaard in de buurt en breng een dag door met het plukken van sappige appels. Je kunt ze gebruiken om appeltaart te bakken!

Kampvuur en marshmallows: Als het weer het toelaat, organiseer dan een kampvuur in de achtertuin en rooster marshmallows!

Fietsen: Ga samen met je kinderen fietsen door het prachtige herfst landschap. Vergeet niet om warme kleding en helmen mee te nemen. Neem ook een rugzakje mee om je herfstschatten in te verzamelen en mee naar huis te nemen.

Herfstfoto’s maken: Geef de kinderen een camera of gebruik een smartphone om herfstige foto's te maken. Dit kan een leuke manier zijn om de schoonheid van het seizoen vast te leggen en maak zo mooie herinneringen met je kids!


Pompoen snijden: Ga naar een lokale pompoenboerderij of koop een pompoen bij de biologische winkel en snijd ze thuis uit om Lantaarns te maken voor Halloween. Je kan ze ook beschilderen met verf en er een mooi kunstwerk van maken.

Slecht Weer Opties:

Binnen Picknick: Leg een deken op de vloer of maak een tafeltje gezellig. Maak wat croissants en sandwiches en houd een binnenpicknick. Breng bordspellen en kaarten mee om er een gezellige dag van te maken. Drink ondertussen warme chocolademelk met slagroom.

Film Marathon: Houd een filmmarathon met de favoriete films van je kinderen. Popcorn, dekens en comfortabele kussens maken het extra gezellig. Ook hier is een beker warme choco een must!

Knutselen: Leg alle bladeren, takken en dennenappels op een grote tafel, die je tijdens je herfstwandeling hebt verzameld en maak er kunstwerken van. Denk aan blad afdrukken, schilderijen en herfstkransen.


Bakken: Laat je kinderen meehelpen met bakken. Maak samen koekjes, taarten of muffins. Maak van de geplukte appels heerlijke appel met kaneel snacks. Het hele huis zal heerlijk ruiken. Maar even een pizza in de oven gooien is natuurlijk ook een feest op zich!

Bibliotheekbezoek: Breng een bezoek aan de bibliotheek en zoek wat spannende boeken uit om voor te lezen, heerlijk met zijn allen op het grote bed! Het is een geweldige manier om quality time door te brengen en de verbeelding van je kinderen te stimuleren.

Museumbezoek: Ga met het hele gezin naar een museum! De meeste musea hebben speciaal voor de herfstvakantie verschillende speurtochten, denk aan het Van Gogh Museum en het Rijks in Amsterdam of het Frans Halsmuseum in Haarlem.

Muziek draaien: Als je nog oude muziek van vroeger hebt, laat je kinderen dan luisteren naar muziek, concerten of sprookjes die jij mooi vond toen je zo oud was als je kids nu! Je zal als ouder zeker hilarische opmerkingen krijgen van jouw, in hun ogen, ouderwetse smaak.

Niks is zo veranderlijk als het weer, maar de herfstvakantie biedt talloze kansen voor plezier en avontuur. Met deze lijst van activiteiten, zullen jij en je kinderen een geweldige tijd hebben, ongeacht of de zon schijnt of dat er regen valt. Geniet van de vakantie en maak mooie herinneringen samen! Je herfstvakantie is alleen compleet in een zalige, zachte, warme, comfy Claesen’s Outfit!