• Gratis verzending vanaf € 50.00
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Retourneren binnen 30 dagen

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Altijd weer een uitdaging! Hoeveel kinderen nodig je uit? Wat is een leuke activiteit? Hoelang duurt het feestje? Ik ga proberen jullie te helpen met enkele tips op basis van mijn ervaring.

1. Aantal genodigden en activiteiten Een van de eerste dingen om te overwegen is hoeveel kinderen je wilt uitnodigen en welke activiteiten je wilt organiseren. Begin met het uitpakken van de cadeautjes. Dit kan al een activiteit op zich zijn, en het is leuk voor de jarige en de gasten als hier wat tijd en aandacht aan wordt besteed. Je kunt bijvoorbeeld een spel spelen waarbij de muziek stopt en degene bij wie de muziek stopt een cadeautje mag geven. Een andere leuke manier is om de jarige in het midden van de kring te laten zitten en rond te gaan met zijn of haar vinger, en wanneer hij of zij "stopt" met bijvoorbeeld het liedje 1,2,3,4,5,6,7 wie mag mij een cadeautje geven.

2. Kies een leuke activiteit Je kunt ook overwegen om een leuk uitje te plannen, afhankelijk van je budget. Mogelijke opties zijn onder andere een (binnen)speeltuin, hutten bouwen, bowlen, graffiti spuiten, schilderen, klimmen, een klimpark, er is meer dan genoeg online te vinden wat past bij jouw zoon of dochter. Het is handig om te kijken hoeveel kinderen in de auto’s passen voordat je beslist hoeveel kinderen je kunt uitnodigen. Of je vraagt of de ouders zelf hun kind kunnen komen brengen en halen. Zowiezo handig om nog extra hulp van sommige ouders te krijgen, want de kids zijn natuurlijk helemaal door het dolle!

3. Creatieve themafeestjes

Persoonlijk vind ik het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan voor een kinderfeestje. Samen met mijn kinderen bedenk ik vaak een thema. Zo wilde ons zoontje Borre bijvoorbeeld graag een dinosaurus feestje. Voor dat feestje heb ik allerlei spannende, stoere en uitdagende spelletjes klaargezet. De jongens kwamen binnen door een poort versierd met dino's en hangende planten, wat meteen de toon zette voor de Dinowereld. We hebben dinosaurussen opgegraven, dino's uit ijsblokjes gehakt, ze gevoerd en ze durfden zelfs met een dino op de foto te gaan. Als hoogtepunt hebben we een uitgebarsten vulkaan gemaakt. Wat een feest! Het is ook leuk om het outfit van de jarige aan te passen aan het thema. Claesens heeft altijd genoeg super leuke pakken in toffe thema’s voor kinderfeestjes. Dergelijke feestjes kun je in verschillende thema's gieten. Als je tips nodig hebt, sta ik voor je klaar.4. Voorbereiding en eten Het is essentieel om het feestje goed voor te bereiden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg voor voldoende eten en drinken en overweeg een leuke film in het bijpassende thema te tonen. Als je het feestje thuis viert, is het belangrijk om te bedenken hoeveel kinderen je huis of tuin aankan en hoeveel je zelf aankunt. Zorg ervoor dat je de kinderen bezighoudt met voldoende spelletjes en overweeg om eropuit te gaan, zodat ze hun energie kwijt kunnen. Ongeveer 2 à 3 uur is meestal lang genoeg voor een kinderfeestje.

5. Kant-en-klare speurtochten Als je het feest wel thuis wilt vieren maar niet veel tijd hebt om het voor te bereiden, kun je altijd kiezen voor kant-en-klare speurtochten die je online kunt vinden. Ik hoop dat deze tips je helpen bij het organiseren van een geweldig kinderfeestje!