• Gratis verzending vanaf € 50.00
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Retourneren binnen 30 dagen

Hoe komt een collectie tot stand?

Hoe komt een collectie tot stand

De meeste mensen hebben vaak geen idee hoe je eigenlijk een collectie maakt. Het is voor een consument bijna niet te bevatten dat het alleen maar om mensenwerk gaat. Van de designtafel tot en met dat de collectie op de webshop staat, wordt dit allemaal door mensen gedaan in de praktijk met behulp van wat naai -en strijkmachines, dus geen Science Fiction robots. Het is zelfs zo dat de naaimachines die gebruikt worden er bijna net zo uitzien als een Huis/Tuin en Keuken Naaimachine, die iedereen wel in huis heeft!


Het stylingteam van het ondergoed & Pyjama merk Claesen’s
Ons stylingteam houdt het hele jaar door Non Stop hun ogen en oren open op zoek naar nieuwe ideeën, prints, kleuren en trends. We gaan overal en nergens op jacht naar prints, onze inspiratie halen we uit van alles: oa vintage kleding, de muziekwereld, tijdens het kijken naar films, het lezen van magazines, het bezoeken van musea en natuurlijk tijdens het shoppen op marktjes in binnen -en buitenland.


Informatie verzamelen voor de nieuwe Ondergoed & Pyjama collectie
Voordat we bij Claesen’s beginnen met het ontwerpen van een collectie verzamelen we dus eerst heel veel informatie. We kijken naar de trends op het gebied van prints en kleuren voor dat betreffende seizoen. Grote stapels printjes worden bij elkaar gesprokkeld waar natuurlijk onze all time favorites niet mogen ontbreken: bloemetjes, vlinders, vogeltjes, dierenprints en grafische prints zoals hartjes, sterren en streepjes. De kleuren worden altijd geïnspireerd op het wereldwijd gebruikte Pantone Systeem. Deze club voorspelt welke kleuren er de komende seizoenen een trend gaan worden. Elk seizoen gebruiken wij deze ingrediënten en interpreteren we deze steeds weer op een andere manier, zodat er steeds weer nieuwe creaties boxers en onesies ontstaan. Wij behouden zo ons eigen handschrift, wat natuurlijk een must is voor elk merk.


Het produceren van de collectie
De productie van Claesen’s vindt plaats in China, we werken daar al lange tijd met gerenommeerde producenten. Deze producenten hebben alle benodigde certificaten zodat er goed voor de mensen wordt gezorgd in perfecte en veilige werkomstandigheden, ook is een groot deel van onze collectie gemaakt met recyclede fibers. Wij reizen vaak naar onze fabrieken om toe te zien of alles daar goed loopt volgens onze maatstaven.

Als onze fabriek de order heeft ontvangen doen wij als designteam vervolgens de hele productie controle. Dit houdt in dat we op print, kleur, kwaliteit en maat niveau alles controleren. We passen elk seizoen weer alle modellen door en checken of het goede patroon is gebruikt en of alles eruit ziet zoals we het in ons hoofd hadden op de tekentafel.

Collectie online bij Claesen’s!

Vanaf het moment van de tekeningen op de designtafel tot en met het moment dat alle Claesen’s artikelen op de website staan gaat er ongeveer een half jaar overheen! Zo kan je zien dat er heel veel bij komt kijken voordat je je boxer of onesie aantrekt.

Als de productie bijna is afgerond bij onze fabrieken, bestellen wij alle stijlen in verschillende maten voor fotoshoots, die we gebruiken voor onze Socials, Nieuwsbrieven en op de Webshop. Naast de sfeerfotografie maken we ook lookbook foto’s voor de webshop om de klanten te laten zien hoe de fit is, de sfeerfotografie is er meer voor de Look & Feel van Claesen’s.  De platte fotografie voor de webshop wordt ondertussen gemaakt. En de webwinkel kan open!