• Gratis verzending vanaf € 50.00
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Retourneren binnen 30 dagen

Een collectie ontwerpen bij Claesen's, hoe werkt dat?

Debora Blaauw is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de collecties bij Claesen’s samen met een klein team en haar eeuwig trouwe assistent LouLou en zoals ze zelf zegt: "Ik heb de leukste baan die er bestaat. Hoe mooi is het om vanaf het begin met wat losse ideeën en research uiteindelijk overal op straat en op het strand je eigen creaties terug te zien!" In deze journal nemen we je mee in dit proces, samen met Debora, om jullie een kijkje achter de schermen te geven 😊.

Avontuurlijke geest collectie 1Betoverende prints collectie 2

Bij Claesen's is er voor elk wat wils, dat stralen wij ook uit in onze collecties. Het staat voor elk soort kind, of het nu schattig, stoer, een engel of een bengel is, er is volop keus! Het is duidelijk dat elk seizoen en iedere collectie opnieuw wordt geïnterpreteerd met andere kleuren en wat er op dat gebied speelt in de modewereld. Het is enorm belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn en dit door te vertalen naar de Claesen's stijl. De inspiratie Het opdoen van inspiratie staat nooit stil, het gaat 24/7 door. Het creatieve brein gaat aan gewoon al wanneer je de deur uitstapt, veel rondkijken en overal je ogen goed openhouden. Van het kijken naar films, vooral muziekdocu’s, tweedehands winkels en markten afstruinen tot het bezoeken van stoffenwinkels in binnen- en buitenland. Dat is nog niet alles, want inspiratie komt ook vanuit de natuur, bloemen, planten, kleuren van de lucht en gebouwen zijn ook erg inspirerend. Tegenwoordig is online niet meer weg te denken, met je e-mail op je mobiel en met tijdsverschillen in de landen waar Debora vaak is of waar productie plaatsvindt, is dit ook iets wat altijd doorgaat.
Avontuurlijke geest collectie 1Betoverende prints collectie 2

Debora zegt: "Ik hou dan overal mijn ogen open op straat, op vakantie, zelfs als ik slaap ontstaan er vaak genoeg de mooiste creaties en ideeën... haha!"
Het proces Het ontwerpen begint altijd ruim van tevoren, het realiseren ervan duurt wel een paar maanden en dan nog een maand of drie voordat alle prints, kleuren en stoffen zijn goedgekeurd. De productie duurt ook nog eens 3 maanden voordat het hier in de winkels en op onze webshop ligt! Dus tel maar uit, dit duurt bijna een jaar bij elkaar!
De prints worden goedgekeurd door middel van papieren prints en een check op de juiste maat, afstand van de prints en Pantone-kleuren. Pantone is een internationaal systeem met wel duizenden kleurenstandaarden, waar elke producent, printingfabriek en ontwerper mee werkt. Het klinkt gek, maar een tikkeltje andere kleur blauw kan je hele ontwerp verpesten.

Binnen pret collectie 1Betoverende prints collectie 2 

Thema's
We hebben altijd 3 of 4 thema's waarop de ontwerpen gebaseerd zijn. Deze zomercollectie voor meisjes is het: 1. Fairytale-schattig met bloemetjes 2. Safari-stoere collectie met panter 3. Tutti Frutti lekker zomers met fruitprints. 4. Flower Power-Vrolijk met een vintage 70's touch Voor de jongens is de opbouw hetzelfde - voor elk wat wils, ons beroemde motto! 1. Walk on the wild side-met safari en dino's 2. Sailor-stoere collectie met boten en ankers 3. Everyone is a winner-met een coole vintage voetbalprint in combinatie met all-time favoriete strepen.
Avontuurlijke geest collectie 1Betoverende prints collectie 2

Claesen's niet alleen voor slapen
We merken dat tegenwoordig de trend is dat kinderen onze creaties niet alleen gebruiken om in te slapen of in te chillen. Claesen's wordt ook op straat, naar school, op het strand, op weg naar zwemles of tijdens de gymles op school gedragen. Onze onesies en pyjama pakken in korte en lange varianten zijn daar ideaal voor. We horen dan vaker dat er wordt gezegd: 'De ontwerpen zijn te mooi om in te slapen'. Hoe leuk is zo'n compliment! Daar doen we het voor en worden wij super blij van. Zomercollectie 2024 Deze zomer loopt onze unisex collectie met zwem- en strandkleding van badstof als een trein! Twee thema's 'Picknick met kleurrijke vruchtenprints' en 'Tropical met toekan- en ananasprints' zijn bijvoorbeeld onderling met elkaar te matchen waardoor er superleuke combinaties ontstaan. In het unisex thema zitten dit jaar ook meer badstoffen items in effen zomerse kleuren. Debora zegt: 'Het grappige is dat ik altijd dacht dat iedereen bij ons alleen maar into prints en kleur is, maar niks is minder waar: de effen rustige kleuren lopen juist ook erg goed, ook omdat deze zijn te matchen met de vrolijke opvallende prints!'
Dit seizoen waren de voorspellingen veel crème, beige en chocoladekleuren. Hier is op een zomerse manier op ingespeeld. De favorieten van Debora zijn de Unisex items en vooral de Toekan, Peren en avocado's. De grap van Unisex is, dat je je hele gezin in dezelfde prints megahip kan laten twinnen en dus shinen. Jammer dat ik geen kinderen meer heb van deze leeftijd ;-)
Avontuurlijke geest collectie 1Betoverende prints collectie 2